2010-01-29

Ett inlägg till idag!

Dagens hopkok:

Köttfärsfyllda filoknyten med tomat och feta

6 stora ark filodeg
500 g köttfärs
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 brk krossade tomater
salt
peppar
timjan
fetaost (smulad eller tärningar)
ojivolja/smör

hacka löken och fräs den tillsammans med färsen. Krydda. Slå på tomaterna och soya och låt puttra ihop så det inte är så blött.
Bred ut ett ark i taget av degen. (förvara e andra under en fuktik kökshanduk, annars torkar de och spricker) Pensla smält smör eller olja på ena halvan, vik ihop. Lägg en rejäl klick köttfärs mitt på, lägg på lite av fetaosten och strö över lite hackad färsk tomat på toppen. Sno ihop till ett knyte och lägg på en plåt. Gör lika med resterande 5.
Pensla knytena med smält smör eller ojla och grädda i 200° tills de fått fin färg. Ca 10-15 minuter.
Servera med en god sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar