2012-01-12

Nu är det kokta fläsket stekt

Stekt fläsk med löksås. Det har jag gjort idag. Känns som jag inte sjort annat ät stått vid stekbordet och stekt fläsk. Vill påstå att det inte är någon vidare höjdare att ha glasögon på när man steker fläsk. Inte om man på något vis kan se vad man gör ändå. Jag tänkte tanken i morse innan jag började jobba, att jag skulle ta av mig dom när jag skulle steka, men glömde såklart bort det. Kom på det efter ett tag när allt bara blev dimmigare och dimmigare... Hetvatten och diskmedel var det enda som hjälpte.

Ja, nu har jag snart gjort en vecka av mitt 6 veckor långa åtagande. Hittils har det flutit på utan missöden. (om man inte räknar med att jag glömde beställa falukorv till korvstroganoffen - men det löste sig bra ändå)Verkar som maten jag lagar fått godkänt. Ingen som velat prata med kocken i alla fall, varken för klagomål eller annat i och för sig. Nu är ju januari och februari ganska lugna månader, då folk håller i slantarna lite mer än i december, men det känns bra att få jobba in sig lite i lagom takt också.
Skoj är det, det är då ett som är säkert.

Har nyss fått i mig lite mat, för vi äter vår lunch först vid halv två på jobbet, idag blev den till och med två. Då är man inte så sugen på middag vid halv fem då vi vanligtvis äter middag i den här familjen. Såklart har jag skämt bort gubben med att i stort sett ha middagen klar när han kommer hem från jobbet.

Fick även en dejavu tillbaka till mina 9 år som gatuköksbiträde idag. Vet ni hur mycket stekos luktar egentligen. Efter en dag i ett gatukök? Kan säga att några timmars fläskstekande inte är bättre för fem öre. Det sätter sig i kläder, hår, hud - ja allt. Skulle tro att tom strumporna luktat stekos om jag hade sniffat på dem. Koftan jag tog på mig när jag for hem var bara att slänga i tvätten den med. Efter bara några minuters användande. Eller så kanske jag är extra känslig nu, vem vet. Kom ihåg när jag väntade Anja att jag inte klarade av att steka bacon pga av oset. Vi hade baconburgare på kiosken då och om jag kunde bad jag någon annan steka baconet under en period då...
Nu har jag i alla fall duschat av mig fläsket - den sorten som faktiskt försvinner med tvål och vatten. Jobbarkläderna är tvättade och redo att hängas så att de är torra inför morgondagens köksarbete. Kycklingfile´med magotäcke och klyftpotatis ska jag försöka få till då. Det går säkert bra det med.

Bye bye!

2 kommentarer:

  1. Kycklingen var fantastiskt god idag, Helena! Så underbart att få äta ett riktigt gott mål mat efter en vecka med matlådor i Härnösand. Tack för att du håller Lotties öppet! Kramar från Stina

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Själv är man alldeles för självkritisk... Haft en jobbig kväll så dina ord gjorde gott nu!!

    SvaraRadera